Minimizarea cancerului de prostata

Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmericul, merele și strugurii roși care pot împiedica dezvoltarea cancerului de prostată.

 Conform unei cercetări recente efectuate de către o echipă de cercetători din cadrul Universității Texas din Austin, Statele Unite, există unele alimente care pot ajuta bărbații la prevenirea cancerului de prostată. Cercetătorii au afirmat că există chiar unele combinații de nutrienți care au un efect bun în prevenirea și tratarea cancerului de prostată.

 Aceste cercetări au evidențiat posibile remedii care se pot prepara din plante, inclusiv acelea care conțin substanțe chimice importante pentru bărbați. Câteva dintre aceste alimente cu o valoare terapeutică deosebită sunt turmericul, coaja de măr sau ceaiul verde. Compușii din aceste alimente reduc la minim factorii de risc ai cancerului de prostată și în plus reduc inflamația din organism.

 Persoanele care au o inflamație cronică datorită infecțiilor, bolilor autoimune sau tulburărilor precum obezitatea vor avea un risc mai mare de a suferi de cancer datorită daunelor care se produc în celulele normale.

 Acești nutrienți au proprietăți puternice anti-cancer și sunt disponibili în aproape orice magazin alimentar, fiind necesar doar să se mărească consumul acestor alimente pentru a se înregistra un efect bun asupra celulelor canceroase.

Lista nutrienților care pot ajuta la prevenirea cancerului de prostată

- Licopenul. Licopenul este fundamental pentru prevenirea cancerului de prostată, iar în prezent există numeroase studii care indică faptul că roșiile pot diminua probabilitățile apariției acestui tip de cancer. În plus, licopenul se mai găsește și în fructele roșii (cireșe, pepene roșu, zmeură, căpșuni, rodii, etc.) și în general în legume. Pe lângă faptul că ajută la prevenirea cancerului, licopenul ajută de asemenea și la evitarea apariției altor boli de tip cardiovascular și a osteoporozei.

- Licochalcon-A. Aceasta substanță fitochimică se găsește în rădăcina de lemn-dulce care este o plantă medicinală și care se utilizează de secole în țările Orientale datorită proprietăților sale curative. Rădăcina de lemn-dulce conține substanțe anticancerigene precum Licochalcon-A, iar consumul acestei plante medicinale este ideal pentru a stopa creșterea și dezvoltarea oricărei tumori cancerigene.

- Lignanii. Semințele de in au unele caracteristici care ajută la prevenirea cancerului de prostată. Acestea pot fi consumate ca adaos în cereale sau ca supliment dietetic.

- Quercitina. Quercetina este o substanță fitochimică care se găsește într-o varietate de legume și fructe precum merele și ceapa printre altele.

- Zincul. Zincul este un element fundamental din dietă, mai ales în cazul bărbaților, deoarece poate accelera prevenirea și tratarea cancerului de prostată. Zincul se găsește în nuci, cereale integrale, leguminoase.

 Pe lângă acești nutrienți recomandați, este foarte important să se mențină o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos care să includă și exercițiile fizice efectuate în mod regulat. De asemenea, este recomandat să se efectueze vizite medicale anuale pentru a se preveni cancerul de prostată și pentru ca medicii să poată eventual diagnostica cât mai devreme această boală.