Șocant! Cauzele îmbolnăvirii populației.

E-uri periculoase în toate produsele

 

Rafturile gigantice sunt pline cu mâncare. Nu vă frecaţi la ochi, tot ce se află în saci şi bidoane de plastic nu este nici ciment, nici vopsea lavabilă. Totul se transformă în hrană, ajunge în farfuriile dv. şi apoi în stomac. Aşa funcţionează industria alimentară.

O sută de ieşeni fac zilnic mâncarea praf. E cea mai mare fabrică de E-uri din România, locul în care pe o poartă intră compuşii chimici şi extractele din plante, iar pe cealaltă ies saci sau bidoane cu prafuri, ce reprezintă baza tuturor cremelor şi foietajelor din industria românească de panificaţie şi patiserie. Fabrica Zeelandia, investiţia olandeză de la marginea Iaşiului, iar o echipă EVZ şi 7EST a pătruns în locul în care se naşte aproape tot ce mâncăm. 
Fericirea brutarilor

Read more...

Diabetul insipid - diabetul care nu creste nivelul glicemiei

Descriere generala
Diabetul insipid este o afectiune caracterizata prin sete intensa si urinare frecventa si in cantitate mare (volumul urinar depaseste 3 litri de urina pe 24 de ore). Aceasta afectiune nu are nici o legatura cu diabetul zaharat (care consta in concentratie crescuta a “zaharului” din sange), cu toate ca pot avea simptome comune (setea exagerata si urinarea excesiva).

In cazul diabetului insipid este vorba de o problema cu un hormon numit vasopresina sau ADH (hormon antidiuretic) care, dupa cum o sugereaza si numele, are rolul de a limita cantitatea de urina. Acest hormon este produs de neuronii din hipotalamus, fiind apoi depozitat la nivelul glandei hipofize (atat hipotalamusul, cat si hipofiza sunt situate la baza creierului). Vasopresina actioneaza la nivelul rinichiului, producand reabsorbtia apei si scaderea cantitatii de urina.

Read more...

Plantele adaptogene, beneficiile miraculoase (III)

O plantă adaptogenă tinde să ajute corpul să-și regăsească echilibrul, iar efectul său este cu atât mai pronunțat, cu cât sunt mai mari schimbările datorate unei patologii. În plus, plantele adaptogene au și unele dintre aceste proprietăți: antioxidante, imunomodulatorii, anticancerigene, hipolipemiante și hipoglicemice.

 Să vedem în continuare câteva dintre cele mai importante plante adaptogene, mecanismul lor de acțiune, beneficiile pentru sănătate precum și recomandări privind administrarea acestora:

5. Ginseng (Panax ginseng)

Read more...

Plantele adaptogene, beneficiile miraculoase (II)

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul

 O plantă adaptogenă tinde să ajute corpul să-și regăsească echilibrul, iar efectul său este cu atât mai pronunțat, cu cât sunt mai mari schimbările datorate unei patologii. În plus, plantele adaptogene au și unele dintre aceste proprietăți: antioxidante, imunomodulatorii, anticancerigene, hipolipemiante și hipoglicemice.

 Să vedem în continuare câteva dintre cele mai importante plante adaptogene, mecanismul lor de acțiune, beneficiile pentru sănătate precum și recomandări privind administrarea acestora:

3. Eleuterococus (Eleutherococcus senticosus)

Read more...

Plantele adaptogene, beneficiile miraculoase (I)

Ce este o plantă adaptogenă?

 Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute sub denumirea de plante adaptogene. Termenul adaptogen a fost folosit încă din anii 50 de către farmacologul rus Lazarev și se referă la compușii care nu au efecte secundare în doza recomandată și care îmbunătățesc în mod nespecific rezistența corpului la boli și stres. În anii 60, cercetătorii Brekhman și Dardimov au propus următoarele:

 - Plantele adaptogene trebuie să reducă daunele induse de stres, deoarece prezintă un efect antidepresiv, antioboseală, antiinfecțios și reparator.

 - Plantele adaptogene trebuie să aibă efecte stimulente care să crească randamentul mental și capacitatea de muncă.

Read more...

Necesarul de fibre in alimentatie

Fibrele sunt elemente de baza in alimentatia omului, cu rol esential in buna functionare a sistemului digestiv.
Organismul nu poate digera fibrele alimentare, de aceea ele sunt eliminate cu rapiditate prin intestinul gros.
Acesti nutrienti pot fi preluati din fructe, legume si cereale, iar aportul lor insuficient conduce la cresterea in greutate, debutul afectiunilor cardiace sau chiar la instalarea cancerului.

O cantitate optima de fibre in dieta contribuie si la un mai bun control al greutatii corporale, intrucat participa la mentinerea starii de satietate o perioada mai lunga de timp.

Principalul rol al fibrelor alimentare este acela al reglarii digestiei. Odata ce enzimele metabolizeaza nutrientii din hrana consumata, fibrele si toxinele se ataseaza de reziduurile alimentare si faciliteaza eliminarea materiilor fecale.

Read more...
Page 4 of 5