Noi metode de a lupta cu CANCERUL

 Un nou studiu medical a arătat ca blocarea transferului de ioni de calciu (Ca2 +) în mitocondrii este toxic pentru celulele canceroase și afectează creșterea tumorilor în cazul animalelor de laborator, fără a afecta însă celulele normale. Toate celulele folosesc ioni de calciu ca agenți de semnalizare pentru a regla metabolismul și alte funcții celulare.

 Blocarea fluxului de calciu din mitocondrii, care sunt principalii producători de moleculele ATP de energie din celule (molecule utilizate de toate organismele vii pentru a furniza energie în reacțiile chimice), a fost creată o „criză“ de energie din care celulele normale s-ar putea recupera, dar celulele canceroase nu s-ar putea recupera, potrivit studiului menționat.

 Noile descoperiri medicale sugerează faptul că dependența de calciu mitocondrial este o nouă caracteristică a celulelor canceroase, care ar putea fi exploatate pentru a se dezvolta noi terapii specifice de combatere a cancerului, a subliniat autorul principal al studiului, Kevin J. Foskett de la Universitatea din Pennsylvania într-un comunicat de presă. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în rapoartele Cell în data de 3 martie 2018.

Read more...

Bicarbonatului de sodiu - UN MIRACOL

Bicarbonatul de sodiu sau praful de copt este o pudra de culoare alba cu un gust alcalin si sarat. Este compus din ioni de bicarbonat si sodiu. Cu siguranta ca ati aflat de lucrurile magice pe care le poate face bicarbonatul de sodiu. Daca nu, va prezentam cateva in acest articol.

1. Mirosul corpului. Bicarbonatul de sodiu reactioneaza cu substante care au un pH bazic sau acid, neutralizand particulele si facandu-le mai putin acide. In loc sa utilizati deodorantele pline de chimicale din comert, mai bine va pregatiti acasa propriul deodorant. Veti avea nevoie de unt de Shea, ulei de cocos extravirgin, praf de arorut (sau amidon de porumb) si 1-2 picaturi din uleiul esential preferat. 2. Intepaturile de albine. Atunci cand va inteapa o albina sau viespe, veninul intra in piele. Daca sunteti alergici la intepaturile de albine si viespi, se recomanda sa va spalati zona cu apa si sapun si apoi sa aplicati un amestec de bicarbonat de sodiu si apa pentru a combate veninul si a atenua mancarimea.

Read more...

3 alimente care iti regenereaza ficatul

Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui. Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul. Alimente care regenerează ficatul:

1. Usturoiul – Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor. În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine. Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt. Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.

Read more...

Dovleac placintar umplut - UN DELICIU

Dovleac – Beneficii pentru sanatate

Este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, 100 de grame avand doar 26 cal si nu contine grasimi saturate sau colesterol, in  schimb este o sursa bogata de fibre dietetice, anti-oxidanti, minerale si vitamine. Este recomandat de dieteticieni in controlul colesterolului si in programelor de reducere a greutatii.
Dovleacul depoziteaza multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C si vitamina E.
Cu un continut de 7384 mg de vitamin A la 100 g ofera aproximativ 246% din DZR din aceasta vitamina.

Read more...

Curatarea limfei - Valeriu Popa - Tratamente naturiste si dieta

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului, si actioneaza ca un sistem de canalizare in miniatura. El are marele rol de a transporta deseurile din celule, sange, colon si rinichi, intrucat functioneaza ca un filtru pentru bacterii, microorganisme si de eliminiator a celulelor moarte si a deseurilor din corp. 

Alimentele pe care le consumam sunt digerate de organism pentru a extrage substantele nutritive necesare pentru fiecare celula vie a corpului nostru. Celulele la randul lor proceseaza acesti nutrienti si astfel sunt eliberate unele deseuri. O detoxifiere regulata este vitala, altfel organismul nostru se va ineca in propriile deseuri si vor aparea blocaje ale ganglionilor limfatici, care vor reduce capacitatea organismului de a rezista la boli.

Read more...

Omega-3, un miracol pentru sanatate!

Dovezi clinice au confirmat ca efectul acizilor grasi omega-3 EPA si DHA este evident mai ales in cazul bolilor cardiovasculare si problemelor care contribuie la aparitia acestor boli, dar pot fi utilizati si in oricare din urmatoarele situatii:

Boli cardiovasculare - Bolile cardiovasculare pot fi prevenite printr-o dieta saraca in grasimi saturate si bogata in grasimi mononesaturate si polinesaturate. Dovezile clinice afirma ca EPA si DHA (acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic), tipurile de acizi grasi omega-3 care se gasesc in scoica cu cochilie verde , ajuta la scaderea factorilor de risc specifici bolilor de inima, dar si in cazul valorilor marite ale colesterolului sau tensiunii arteriale marite. EPA si DHA s-a demonstrat ca este util pentru scaderea trigliceridelor, scade riscul de deces,

Read more...
Page 3 of 5